vrijdag 1 mei 2015

Wandelen - Randstad Trail: Baarn -> Hilversum (29 april)

Station Baarn

   

Station Hilversum
Vandaag lopen we van station Baarn naar station Hilversum.We parkeren onze auto bij het station (wat daar goed te doen is), steken het spoor over en lopen gelijk weer het Baarnse bos in. We hebben voor ons doen dikke kleren aan want het is niet al te warm voor de tijd van het jaar.
We steken de N 221 over en vervolgen ons pad door het bos achterlangs paleis Soestdijk. Het lijkt hier wel een beetje op de Veluwe.Vooral bos, hei en soms een stukje weiland.


Halverwege onze tocht stuiten we op een hoge, met camera's bewaakte omheining. Even verderop wordt duidelijk dat het de beveiliging van kasteel Drakesteijn is, We lopen hier het buurtschap Lage Vuursche binnen. Van het kasteeltje zelf is helaas niets te zien. In tegenstelling tot bijvoorbeeld paleis Soestdijk is het volledig afgeschermd.


Behalve kasteel Drakesteijn bestaat het buurtschap vooral uit enkele horecagelegenheden. Wij drinken koffie bij "het Vuursche Bos". Nee dit keer alleen koffie en niets erbij. Eigenlijk wel een beetje saai. Twee mannen die vlak voor ons, buiten aan een tafeltje zitten, doen zicht te goed aan een pannenkoek met room. Het ziet er zeer verleidelijk uit uit, maar dit keer houden we ons aan wat we ons hadden voorgenomen; "niet te veel eten".

Ons brood eten we na Lage Vuursche op, terwijl we even op een boomstam zitten. Ook niets mis mee.Voor we tenslotte de mediastad Hilversum inlopen passeren we nog een golfterrein waarvan al druk gebruik gemaakt wordt.

In Hilversum zelf komen we nog langs een tweetal rijksmonumenten. Eén ervan is de voormalige KRO studio. Het maakt een wat haveloze indruk. Als ik het goed begrepen heb staat het gebouw dan ook al een tijdje te koop.

Het andere is dat van een internationale school, het Alberdingk Thijm College. Een mooi vooroorlogs gebouw, waarvan ik de stijl veel vond weghebben van de Amsterdamse School. Een stijl die je tegenwoordig in menige nieuwbouwwijk weer terugziet. Achteraf las ik op Wikipedia dat de bouwstijl van dit gebouw tot de expressionistische school wordt gerekend en jawel deze schijnt verwant te zijn aan de Amsterdamse school. Gelukkig maar.

Tenslotte lopen we nog even over de kermis, waarna we voor € 1,30 de trein weer terug naar Baarn nemen.

← vorige etappe ............ volgende etappe →

Karakteristiek van de wandeling
De route is niet gemarkeerd, dus moet je gebruik maken van een goede kaart, of bijvoorbeeld via google maps de te volgen route uitstippelen en deze vervolgens als gpx bestand in een app van je smartphone deponeren.
Behalve het laatste gedeelte door Hilversum, voert de wandeling voor het grootste gedeelte over onverharde paden. Ongeveer halverwege de wandeling zijn er in Lage Vuursche enkele horecagelegenheden
Wij vertrokken om ca 10.30 uur vanaf station Baarn en arriveerden om 14.30 uur bij station Hilversum. De totaal afgelegde afgelegde afstand bedroeg ca 16,6 km.Indien gewenst: M.b.t. het gebruik van OsmAnd: zie video-instructie.

2 opmerkingen:

  1. Leuk om te lezen! Deze wandeling hebben Sander en ik gemaakt toen we nog aan het daten waren. Alleen bij Lage Vuursche zijn we toen maar op de bus gestapt; we waren zo vaak verkeerd gelopen dat we het hadden opgegeven :P

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misschien had je toen nog geen smartphone of was je wellicht teveel afgeleid?

      Verwijderen