vrijdag 17 oktober 2014

Twee dagen Eiffelsteig (deel 1)

Zoals hiervoor geblogd zijn we samen met mijn zus en zwager een tweetal dagen in de Eiffel wezen wandelen. De dag voordat we met onze eerste etappe zouden beginnen arriveerden we in hotel Urfterhof-Weckmann in Urft. Hier had m'n zwager voor een drietal nachten geboekt met half-pension. Hotel Urfterhof is een hotel zoals je in Duitsland veel meer tegen kunt komen. Een donkerhouten gelagkamer, een krakende eikenhouten trap naar de eerste verdieping, Perzische tapijtjes op de vloer, een betrekkelijk bonte verzameling van meubels en allerlei in het rond staande en aan de muren hangende spullen. De hele aankleding, en dat bedoel ik zeker niet negatief, leek misschien een beetje op die van een kringloopwinkel. Maar dan wel een in bewoonde staat. Bovenal hebben we het er goed naar ons zin gehad. Lekker gegeten en geslapen.

Het eten
De term "Gutbürgerliche Küche" is voor dit hotel wat ons betreft zeker van toepassing. Je kon merken dat er door met aandacht gekookt werd. Voor ons onbekende gerechten waren de "Spätzle" en de "Reibekuchen" die we kregen. "Spätzle" bleek een soort pastagerecht te zijn. Gekookte en later licht gebakken deegsliertjes. "Reibekuchen" zijn krokant gebakken aardappelkoekjes waarin onder andere wat versnipperde ui is verwerkt. Van Maria Weckmann begreep ik dat je Reibekuchen in de grote steden ook op straat, als een soort snack kunt kopen. Gewoon met een servetje er omheen. Als je een recept wilt zien kun je op de bovenstaande links klikken.

Omdat het voor het hotel op Mittwoch, Ruhetag was, konden we de laatste dag voor het avondeten niet in ons hotel terecht. Geen probleem, dachten we. We zouden onze laatste etappe in het zeer toeristische plaatsje "Blankenheim" eindigen. Blankenheim heeft een hoog Anton Piekgehalte vanwege de vele vakwerkhuisjes en de erboven gelegen burcht. Daar aangekomen bleek het toch nog even zoeken te zijn naar een gelegenheid waar we wat konden eten. Veel was gesloten. Het toeristenseizoen was voorbij en bovendien was het ook hier woensdagmiddag. Evenwel het Museumcafé Blankenheim. was nog geopend.Terwijl de anderen aan de salade gingen, koos ik voor de "Eintopf", een soort van maatlijdsoep die heel goed te eten was.1 opmerking:

  1. Wat is en blijft de Eiffel toch mooi he? :) Wij zijn er vroeger heel vaak op vakantie geweest, o.a. in Cochem.

    BeantwoordenVerwijderen