zaterdag 18 oktober 2014

Twee dagen Eifelsteig (deel 2)


De wandelingen

Etappe Lengte Klimmen Dalen
Dag 1: Kloster Steinfeld -> Olef -> Gemünd 17,4 km 577 m 394 m
Dag 2: Kloster Steinfeld -> Nettersheim -> Blankenheim 23,4 km 441 m 396 m

Om taarttechnische redenen hebben we de richting van onze wandelroutes iets gewijzigd. We zijn namelijk gewoon om na afloop van een etappe  - indien enigszins mogelijk - bij een Konditorei / Bäckerei binnen te lopen om daar wat te nuttigen. Ja taart dus, van die megapunten.
Omdat we verwachtten dat we in een plaats als Gemünd eerder een Konditorei / Bäckerei  zouden kunnen aantreffen dan bij Kloster Steinfeld, hebben we de eerste dag de route omgedraaid en zijn we in Steinfeld begonnen en in Gemünd geëindigd.


Kloster Steinfeld is een klooster waar een gemeenschap van de Slavatorianer orde gehuivest is. Het heeft o.a. een mooie basiliek, een gymnasium, een internaat en ook een kloosterwinkel. Na een kort bezoek zijn we richting Gemünd vertrokken.

De route zelf is goed gemarkeerd middels bordjes en markeringen op bomen. De verschillende etappes kun je zo downloaden van internet. Daar hoef je dus in principe geen geld voor uit te geven. Toch vinden wij een gewone kaart altijd gemakkelijk. De kaart die wij gebruiken is de "Wanderkarte Efelsteig" (schaal 1: 25000). Deze is  o.a. bij de verschillende VVV's in de regio te koop maar kun je ook vooraf via internet aanschaffen.

De etappe van Steinfeld naar Gemünd was wat korter dan die van de dag daarna. Maar doordat er regelmatig geklommen en gedaald moest worden was het voor een eerste dag toch nog best wel zwaar. Wat ons op de Eifelsteig verder opvalt is de mooie afwisseling. Dan weer loop je door het bos en plotseling heb je weer de prachtigste vergezichten of loop je door gezellige plaatsjes zoals Olef en Blankenheim. Hoewel de op een zelfde afstand van onze woonplaats gelegen Rotharsteig (Sauerland) qua natuurschoon zeker niet onderdoet voor de Eifelsteig, vinden we wel dat de stadjes in de Eifel wat meer sfeer hebben.

We hebben 2 dagen prachtig weer gehad. En ja zowel in Gemünd als in Nettersheim hebben we onze taartlusten kunnen botvieren. Volgend jaar hopen we weer met elkaar twee etappes te lopen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten