zaterdag 25 oktober 2014

Melkopschuimers

Bodum Latteo melkopschuimerBinnenkort hebben we een verjaardag. Eén van m'n zoons wordt 36 (alweer). We vroegen wat hij voor z'n verjaardag wilde hebben. Graag een melkopschuimer voor op een inductiekookplaat was het antwoord. We hadden er nog nooit van gehoord maar goed dat zegt in dit geval niks.
Op internet las ik over melkopschuimers:
  "drink je graag een cappuccino, latte macchiato of gewoon een koffie verkeerd (caffè latte) dan is een melkopschuimer een perfect hulpmiddel. Maak met de melkopschuimer perfect koud en warm melkschuim, of maak gewoon melk warm voor je koffie verkeerd ".
bestronmelkopschuimerWij gisteren naar de stad om zo'n ding te halen. Eerst naar de Blokker. Daar verkochten ze wel een melkopschuimer, maar dat was een soort glazen theepot waar je eerst de gekookte melk in moest doen om vervolgens een soort zeefje erin op en neer te bewegen. Ook was er een elektrische melkopschuimer te koop. Een waterkoker maar dan voor melk, waarin een minuscuul kloppertje ronddraaide. Vervolgens kwamen we in een koffiespeciaalzaak terecht. Vroeger noemde je zoiets ook wel koffieshop, maar dat terzijde. Daar hadden ze, behalve de hiervoor genoemde apparaten, ook nog een elektrisch handkloppertje op batterijen te koop. Overigens verkochten ze daar ook van die simpele Italiaanse espressoapparaatjes, percolators, die je gewoon op de gaspit kunt zetten. Dat lijkt me nog wel eens wat. Maar nu even niet. Volgens de mevrouw van de koffiespeciaalzaak betwijfelde ze of zo iets wel goed was voor een inductiekookplaat. Kortom we kwamen vooralsnog thuis zonder melkopschuimer.

Vraagje: hebben jullie (goede) ervaringen met een melkopschuimer? En zo ja, met wat voor soort en kun je die wellicht ook een inductiekookplaat gebruiken?

Scanpart Melkopschuimer

4 opmerkingen:

 1. Nee, hier geen ervaring met melkopschuimers, manlief drinkt de koffie zwart.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik heb een melkmeppertje, gekocht bij een keukenzaak. Dat is een melkkloppertje die je in de pan melk gebruik. Dus dan verwarm je de melk in een gewoon pannetje en je klopt de melk op. Bij deze blogpost die ik over koffie schreef - http://min-of-meer.blogspot.nl/2014/06/koffie-maak-het-zo-gek-of-duur-als-je.html - zie je een afbeelding van het melkmeppertje op de voorgrond, kosten een paar euro. En de lekkerste geklopte melk ooit.
  De andere melklopper waar je het over hebt (elektrisch) en zo'n ding dat je naar beneden duwt heb ik ook gehad. Elektrisch kloppen levert schuim op dat snel inzaak. En dat andere ding levert alleen maar extra afwas op. Je kunt hem niet op het vuur zetten dus moet je eerst ergens anders de melk in opwarmen en dan overgieten in het kannetje. Je kunt de kan met indien er geen alu in zit ook opwarmen in de magnetron. Het levert redelijk schuim op maar niet zo fijn als het meppertje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb al 5 jaar een melkopschuimer van Nespresso, volgens mij de beste die er is en iedereen die bij mij komt wil altijd cappuccino.
  Alle melkopschuimers zijn elekrtisch in diverse prijzen, maar hier telt goedkoop id duurkoop. Een melkopschuimer voor een inductiekookplaat bestaat niet, dan wordt het een steelpan met een handklopper.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb een paar maanden plezier van zo'n electrische klopper. Gekocht bij b.ol. Maar je hebt wel een kannetje/pannetje nodig om de melk te warmen.

  BeantwoordenVerwijderen