maandag 13 oktober 2014

Consuminderen op reis

Samen met mijn zus en zwager gaan we deze herfstvakantie een tweetal etappes van de Eifelsteig lopen. De Eifelsteig is één van de "TopTrails" in Duitsland en loopt van Aken naar Trier en heeft een totale lengte van 310 km. Vorig jaar hebben we met elkaar de etappes 2 en 3 gelopen van Monschau naar Gemünd en dit keer zijn de Etappe 4 en 5 van Gemünd naar Blankenheim  aan de beurt.
Van de TopTrails hebben wij in het verleden de Harzer-Hexen-Stieg (nee geen Steig) gelopen en ook De Rothaarsteig in het Sauerland. Allemaal even mooi op een afstand van 4 -6 uur van onze woonplaats.

Behalve dat het leuk is, is het zeker waar het openbaar vervoer een vraag is, vooral ook makkelijk om zoiets met z'n vieren, met 2 auto's te doen. We zetten er dan 1 bij het eindpunt van een dagetappe, rijden met elkaar naar het beginpunt en lopen dan weer naar het eindpunt.

Er naar toe
Voor onderweg naar ons overnachtingsadres nemen we altijd twee thermosflessen met heet water mee,bekers en zakjes oploskoffie (cappuccino) en cup a soup. De Raststättes langs de "Autobahn vinden we echt veel te duur en de koffie vaak te veel en niet te drinken. Voor het tanken gaan we altijd even van de Autobahn af naar een "Autohof". Een Autohof is een type tankstation en rustplaats in Duitsland. Het betreffen voorzieningen die meestal niet direct aan een Autobahn is gelegen, maar in de nabijheid van een aansluiting, maximaal op 1 kilometer afstand.
Deze worden op de Autobahn middels het bord "Autohof" aangeduid. De benzine is hier vaak wat goedkoper en doorgaans rustiger. Ook is er vaak een Mac Donalds in de buurt zodat je ook nog even naar het toilet kunt.

Vandaag dus pakken en naar Urft rijden, de plaats waar we onze overnachting besproken hebben. Bij het pakken lopen we altijd nog even een checklist langs die we ooit eens hebben opgesteld. Als we dat niet doen, vergeten we altijd wel iets.
Ben benieuwd wat we vanavond te eten krijgen.

1 opmerking: